"Globale Danmark" - DABGO samarbejde med Jyllands-Posten


Brain drain, brain gain eller bare gode historier om interessante mennesker på interessante missioner i interessante omgivelser? Journalistisk er der mange tilgangsvinkler til det samme emne. På Jyllands-Posten vælger vi nu at tage fat i sidstnævnte.

For verden undenfor andedammen er jo fantastisk. Mange tusind danskere bygger karrierer op rundt omkring på kloden. Mange får oplevelser for livet – positive eller negative. Vi tror på, at de historier, som udstationerede eller fastboende i udlandet har at fortælle, kan være af stor værdi for danskere, som enten pusler med ideen om job i udlandet eller blot interesserer sig for verden udenfor de danske grænser.

Derfor vil vi gerne i avisen indføre en fast, ugentlig tema-artikel, hvor vi taler med en repræsentant for de ”eksporterede danskere”. Mere præcist skal artiklerne handle om det liv, som disse mennesker lever, om deres hverdag og deres oplevelser i forbindelse med at blive introduceret og leve i en ny kultur, hvad enten den er svensk, australsk, kinesisk eller noget helt fjerde.

Tanken er, at få en af vore journalister til at kontakte en udlandsresiderende dansker og gennemføre et telefoninterview – varighed formentlig op til 30 minutter – om stort og småt. Vi vil gerne høre om de professionelle udfordringer, der har været forbundet med skiftet til en arbejdsplads i udlandet. Om hvordan de udstationerede har oplevet mulighederne for at falde til som privatpersoner på destinationerne. Vi vil også gerne høre de sjove, skrækindjagende, skæve eller inspirerende anekdoter, de måtte ligge inde med i deres rygsæk af oplevelser.

Beretningerne skal have en fast opsætning over en helside i avisen, evt. illustreret af et verdenskort, og et foto af den person, vi taler med. Det ville desværre blive uforholdsmæssigt dyrt for avisen, at skulle sende en fotograf verden rundt for at tage billeder af de interviewede. Omvendt giver det ikke den store mening at bringe et interview med en person, hvis ansigt, man ikke kan se. Derfor håber vi, at de interviewede vil være os behjælpelige med at maile os et vellignende foto. Gerne, men ikke nødvendigvis, taget i de omgivelser, hvor vedkommende har sin gang til hverdag.

Serien bliver udført i samarbejde med DABGO, det største internationale netværk for danskere i udlandet, samt en række af de største danske eksportvirksomheder, som har indvilliget i at hjælpe med at finde de rigtige interviewpersoner rundt omkring i verden.

Processen indledes med, at avisen bistået af sine samarbejdspartnere identificerer et større antal relevante personer, som vi kan kontakte i forbindelse med fremtidige interviews. Vi vil meget gerne have de potentielle deltageres email-adresser, så vi på tværs af tidszoner etc. kan aftale et passende tidspunkt, hvor de deltagende er indforståede med at blive ringet op af en af avisens journalister.

Vi håber, at ideen bliver vel modtaget, både hos medvirkende danskere i udlandet og hos vore hjemlige læsere. Og vi håber ikke mindst, at beretningerne udefra kan inspirere flere til at virkeliggøre den drøm om et udlandsophold, som de måtte ligge inde med.

Med venlig hilsen

Steen Rosenbak
Erhvervsredaktør
Morgenavisen Jyllands-Posten

Views: 2128

Add a Comment

You need to be a member of DABGO to add comments!

Join DABGO

Comment by Charlotte Obidairo on December 9, 2010 at 11:57
Hej Jesper
Tusind tak for det gode (haarde) arbejde i DABGO medlemmers interesse og tillykke med arrangementet med Jyllandsposten.
Ogsaa jeg staar til raadighed hvis det har interesse. Min udstationeringshistorie er lidt anderledes idet jeg blev introduceret til et liv I udlandet via det danske udenrigsministerium, som en del af Danmarks udviklingsstotte. Dengang var jeg advokatfuldmaegtig med kurs mod moderet for landsretten og et liv fyldt med skattesager og ejendomret. I dag, 14 senere kan jeg se tilbage paa et noget anderledes livsforlob -- ikke som u-landsfrivillig men some frivilligt i et uland.
Efter forskellige stillinger hos FN, en amerikansk fond, en amerikansk NGO og andre spaendende organisationer, er jeg nu director i eget konsulent firma med regionale kontorer I Sydafrika, Tunisien og Nigeria og mere end 270 (mest afrikanske) konsulenter (www.coxsi.com).
Jeg har de seneste 10 aar boet I Schweiz, USA, Nigeria, Sydafrika og Tunisien og arbejdet i mere end 30 afrikanske lande. Pt. bosat i mellemosten, hvor jeg driver virksomhed, kan jeg godt tale med om at drive forretning I baade den afrikanske og i den arabiske verden.
Jeg er gift med en Nigeriansk advokat med speciale i korruption (ja! De findes!!) og har to piger i den Amerikanske skole i Tunisien – saa hvis i leder efter andre sjove, skaeve or skraeemmende vinkler paa kultur-chok, blandede aegtskaber, at parallelle husholdninger, multi-kulturelle born, forskelsbehandling eller discrimination har jeg ogsaa der erfaringer som jeg gerne deler.
Jeg kan kontaktes via email: charlotte@coxsi.com
Med venlig hilsen
Charlotte

DABGO logo

Jobopslag

Støt DABGO og Lej bil hos Avis

Notes

Melbourne: Sociolog med projektledererfaring søger job

Created by Webmaster DABGO May 30, 2016 at 2:41pm. Last updated by Webmaster DABGO May 30.

USA - ph.d. i pædagogisk antropologi med US Green Card

Created by Webmaster DABGO Sep 17, 2015 at 8:47am. Last updated by Webmaster DABGO Sep 17, 2015.

© 2016   Created by Jesper Løvendahl.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service